Lid worden kan vanaf 5 jaar. Fietscross is zowel voor jongens als meisjes. Aanmelden kan door downloaden van het inschrijfformulier en dit ingevuld te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De rijder komt dan op onze wachtlijst en krijgt zo spoedig mogelijk te horen wanneer hij/zij kan beginnen. Voor de beginnende rijder bestaat er de mogelijkheid voor een periode van vier weken gebruik te maken van een clubfiets. Op deze manier kan de rijder eerst kijken of de sport bevalt voordat een fiets en kleding worden aangeschaft.

Klik hier om het inschrijfformulier te downloaden. Op het inschrijfformulier wordt verwezen naar het huishoudelijk reglement en de privacy verklaring. Beide documenten zijn te downloaden van de website (Huishoudelijk Reglement en privacy verklaring).

In eerste instantie ben je aspirant lid. Dat is een periode van een maand waarin je het fietscrossen kunt uitproberen. Als je binnen die tijd besluit om toch geen lid te worden, moet je dat melden bij de ledenadministratie. Je hebt dan geen verdere verplichtingen aan de vereniging. Besluit je lid te blijven, dan betaal je de contributie vanaf de datum van inschrijving bij de KNWU.

Gekoppeld aan het lidmaatschap is een KNWU basislidmaatschap verplicht. De kosten voor het KNWU basislidmaatschap bedragen op dit moment € 12,- en moeten worden voldaan bij de eerste training als aspirant lid. Met dit basislidmaatschap kan meegereden worden met de BZC wedstrijden (Afdelingsklasse). De prijs van het basislidmaatschap wordt jaarlijks door de KNWU vastgesteld.

Wil je wedstrijden gaan rijden dan vind je hierover informatie op onze website. Je kan op de trainingsavond natuurlijk ook je vragen stellen aan de trainers en/of ouders van andere rijders.

Door de grote toestroom van leden kunnen wij niet garanderen dat je een clubfiets kunt lenen. Heb je al een eigen fiets dan is de praktijk dat de wachttijd korter is dan wanneer de clubfiets gebruikt wordt.

Ga je als aspirant fietsen op onze baan zorg er dan voor dat je voldoet aan onderstaande kleding vereisten:

·         Fietscrosshelm;

·         Crossbroek of spijkerbroek;

·         Shirt of trui met lange mouwen;

·         Schoenen met goed profiel;

·         Crosshandschoenen (of voor een korte tijd keperhandschoenen die bijv. bij Intertoys te koop zijn).

·         Eventueel scheenbeschermers

 

Naast wat al genoemd is, adviseren wij mensen na te denken over de aanschaf van een body protector. Deze wordt onder het shirt gedragen en kan letsel aan borst, buikholte, sleutelbeen en elleboog voorkomen of verminderen. De meeste letsels zijn karakteristieke letsels bij fietscross.

Fietscrossfietsen, spullen en kleding zijn o.a. te koop bij:

1.       BMX24Seven , Rijkevoortseweg 5, 5831 TG Boxmeer , 0492-329010  www.bmx24seven.nu

2.       Marton Bikes, Klinkerstraat 27a, 5361 GV Grave, 0486-472789 www.martonbikes.nl

3.       WLM Design (crosskelding), Molenheidseweg 1a, 5451 HD Mill, 0485-471788 www.wlm-design.nl

4.       2e hands materiaal via internet zoals marktplaats.

 

Voor de goede orde: FCV Wycross heeft geen enkel belang bij de vermelde bedrijven en kan niet aangesproken worden op verkoop- en garantiezaken.